howest opleidingen

Ontdek de Diverse Opleidingen van HOWEST voor een Succesvolle Toekomst!

HOWEST Opleidingen

HOWEST Opleidingen: Jouw Toekomst, Jouw Keuze!

Ben je op zoek naar een hogeschool die jou de beste voorbereiding biedt op de arbeidsmarkt? Dan ben je bij HOWEST aan het juiste adres! Met een breed scala aan opleidingen in diverse vakgebieden, zorgen wij ervoor dat jij klaar bent voor de uitdagingen van de professionele wereld.

Praktijkgericht Onderwijs

Bij HOWEST geloven we sterk in praktijkgericht onderwijs. Onze opleidingen zijn ontworpen om jou de kennis en vaardigheden te bieden die direct toepasbaar zijn in het werkveld. We werken nauw samen met bedrijven en organisaties, zodat we jou kunnen voorzien van relevante ervaring en een netwerk van professionals.

Innovatie en Technologie

HOWEST staat bekend om haar focus op innovatie en technologie. Of je nu geïnteresseerd bent in IT, engineering, design of digitale media, wij hebben opleidingen die aansluiten bij jouw passie. Onze state-of-the-art faciliteiten en moderne leermiddelen stellen jou in staat om te excelleren in deze snel veranderende digitale wereld.

Internationalisering

Bij HOWEST moedigen we internationalisering aan. We bieden verschillende mogelijkheden voor internationale uitwisselingen, stages en samenwerkingsverbanden met buitenlandse partners. Hierdoor krijg je de kans om je horizon te verbreden, nieuwe culturen te ontdekken en waardevolle internationale ervaring op te doen.

Persoonlijke Begeleiding

Wij begrijpen dat elke student uniek is en zijn eigen behoeften heeft. Daarom biedt HOWEST persoonlijke begeleiding aan al haar studenten. Onze docenten en studieadviseurs staan altijd klaar om jou te ondersteunen in je academische groei, loopbaanplanning en persoonlijke ontwikkeling.

Ontdek Onze Opleidingen

HOWEST biedt een breed scala aan opleidingen in diverse vakgebieden, waaronder:

 • Toegepaste Informatica
 • Elektronica-ICT
 • Grafische en Digitale Media
 • Toegepaste Architectuur
 • Bedrijfsmanagement
 • Sociaal Werk
 • Lerarenopleiding
 • Verpleegkunde

Dit is slechts een greep uit ons uitgebreide aanbod. Bezoek onze website voor meer informatie over al onze opleidingen.

Kies Voor HOWEST!

Bij HOWEST geloven we in jouw potentieel en streven we ernaar om jou de beste opleiding te bieden die aansluit bij jouw interesses en carrièredoelen. Kies voor HOWEST en maak een vliegende start naar een succesvolle toekomst!

 

 • Is een graduaat eenvoudiger dan een bachelor?
 • Staat een graduaat gelijk aan een bachelor?
 • Welke studierichtingen kun je volgen bij Howest Kortrijk?
 • 4.

  1. Is graduaat makkelijker dan bachelor?
  2. Is een graduaat gelijk aan een bachelor?
  3. Wat kan je studeren in Howest Kortrijk?
  4. Welke graduaat opleidingen bestaan er?

  Is graduaat makkelijker dan bachelor?

  Een veelgestelde vraag over HOWEST opleidingen is of een graduaat gemakkelijker is dan een bachelor. Het antwoord hierop is niet eenduidig, omdat het afhangt van verschillende factoren. Een graduaat is een praktijkgerichte opleiding op het niveau van een professionele bachelor, maar met een kortere studieduur. Hoewel de studie-inhoud vergelijkbaar kan zijn, kan de intensiteit en complexiteit verschillen. Een graduaat legt de nadruk op directe toepasbaarheid in het werkveld, terwijl een bacheloropleiding breder en theoretischer kan zijn. Het is belangrijk om te benadrukken dat zowel graduaat- als bacheloropleidingen uitdagend kunnen zijn en dat succes afhangt van individuele inzet, motivatie en interesse in het vakgebied.

  Is een graduaat gelijk aan een bachelor?

  Veelgestelde vraag: Is een graduaat gelijk aan een bachelor?

  Een graduaat en een bachelor zijn beide vormen van hoger onderwijs, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Een graduaat is een kortere opleiding van 2 tot 3 jaar, terwijl een bacheloropleiding doorgaans 3 jaar duurt. Daarnaast ligt de focus van een graduaat meer op praktische vaardigheden en beroepsgerichte kennis, terwijl een bacheloropleiding breder is en ook theoretische achtergrondkennis biedt.

  Hoewel beide diploma’s je toegang kunnen geven tot de arbeidsmarkt, kan het verschil in opleidingsduur en inhoud bepalend zijn voor welke functies je kunt bekleden. Het is belangrijk om te onderzoeken welk type opleiding het beste past bij jouw carrièredoelen en persoonlijke voorkeuren. HOWEST biedt zowel graduaats- als bacheloropleidingen aan, zodat je de keuze hebt die het beste bij jou past. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden die ze bieden voor jouw professionele toekomst.

  Wat kan je studeren in Howest Kortrijk?

  Bij Howest Kortrijk kun je een breed scala aan opleidingen studeren. Of je nu geïnteresseerd bent in technologie, creatieve vakken, bedrijfsmanagement of sociale wetenschappen, er is voor elk wat wils. Enkele populaire studierichtingen zijn Toegepaste Informatica, Elektronica-ICT, Grafische en Digitale Media, Toegepaste Architectuur, Bedrijfsmanagement en Sociaal Werk. Met deze diverse keuzemogelijkheden biedt Howest Kortrijk studenten de kans om hun passie te volgen en zich voor te bereiden op een succesvolle carrière in hun gekozen vakgebied.

  Welke graduaat opleidingen bestaan er?

  Bij HOWEST bieden we een breed scala aan graduaat opleidingen aan. Deze opleidingen zijn gericht op praktische en beroepsgerichte kennis, waardoor je snel klaar bent om aan de slag te gaan in het werkveld. Enkele voorbeelden van graduaat opleidingen die wij aanbieden zijn Graduaat in de Informatica, Graduaat in de Elektromechanica, Graduaat in het Maatschappelijk Werk, Graduaat in de Marketing en Communicatie, en nog veel meer. Of je nu geïnteresseerd bent in technologie, sociale sector of bedrijfsmanagement, bij HOWEST vind je zeker een graduaat opleiding die aansluit bij jouw interesses en carrièredoelen. Bezoek onze website voor een volledig overzicht van al onze graduaat opleidingen.

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.