Bespaar op belastingaangifte met slimme btw-aftrek op parkeerkosten.

Als ondernemer is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle belastingregels die van toepassing zijn op uw bedrijf. Een van deze regels heeft betrekking op de btw die u betaalt over parkeerkosten.

Parkeerkosten zijn kosten die u maakt voor het parkeren van uw auto op bijvoorbeeld een parkeerplaats of in een parkeergarage. Als u deze kosten maakt voor zakelijke doeleinden, dan mag u de btw hierover aftrekken als voorbelasting.

Het is echter wel belangrijk om te weten dat er verschillende regels gelden voor parkeerkosten bij openbare gelegenheden en bij niet-openbare gelegenheden. Bij openbare gelegenheden, zoals een openbare parkeerplaats, mag u de btw volledig aftrekken als voorbelasting. Bij niet-openbare gelegenheden, zoals een parkeergarage die alleen toegankelijk is voor abonnementhouders, mag u slechts 50% van de btw aftrekken als voorbelasting.

Daarnaast geldt er ook nog een drempelbedrag van €227 per kwartaal. Als uw totale bedrag aan aftrekbare btw onder dit drempelbedrag blijft, dan hoeft u geen btw af te dragen over uw parkeerkosten.

Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de plaats waar u parkeert en hoeveel btw u hierover betaalt. Door hier rekening mee te houden kunt u als ondernemer geld besparen op uw belastingaangifte.

Wilt u meer informatie over btw en andere belastingregels? Neem dan contact op met een belastingadviseur of kijk op de website van de Belastingdienst.

Wilt u als ondernemer geld besparen op uw belastingaangifte? Houd dan rekening met de btw die u betaalt over parkeerkosten. Bekijk goed waar u parkeert en hoeveel btw u hierover betaalt. Neem voor meer informatie over btw en andere belastingregels contact op met een belastingadviseur of kijk op de website van de Belastingdienst.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *